Don't let your dreams be dreams...
Home » Portugal » Sao Miguel

Azoren - Sao Miguel 2016

Ook de Azoren stonden al even op het lijstje. De keuze is gevallen op het grootste eiland: Sao Miguel. We hebben een hotel in Ponta Delgada geboekt omdat het daar vandaan het makkelijkst is om met het openbaar vervoer de rest van het eiland te verkennen.

Dan merk je dus het enige nadeel van een niet toeristisch eiland. De bussen rijden meestal op school en werktijden oftewel 's ochtends vroeg en aan het van de middag. Als we ergens heen gaan moeten we het daar dus een uur of 7 uit zien te houden. Het is jammer maar het is geen onoverkomelijk probleem.

Sao Miguel is een prachtig groen eiland. En gelukkig voor de natuur nog niet zo toeristisch, het is mooi zoals het is zonder massatoerisme en tientallen hotels langs de kust.

We hebben ook hier weer veel gewandeld. Ik had van te voren wat wandelingen uitgestippeld maar daar zijn er behoorlijk wat niet van door gegaan. De 20 km over de kraterrand bij Sete Cidades was een pittige wandeling. Gewoon rechttoe rechtaan is het niet zo'n probleem maar heuvel op heuvel af is een ander verhaal. We hebben 3 dagen spierpijn gehad ;-) Ondanks dat was het wel een hele mooie wandeling!

Uiteraard zijn we ook nog met de boot de zee op geweest om walvissen te spotten. We hadden geluk...we hebben 2 potvissen gezien wat zeer zeldzaam schijnt te zijn en natuurlijk wat dolfijnen.

Daarnaast nog 2 georganiseerde excursies, een halve dag Lagoa do Fogo en een dag naar Nordeste.

Ponta Delgada


Lagoa das Furnas


Wandeling van Ponta Delgada naar Relva


Wandeling langs kraterrand Sete Cidades


Lagoa do Fogo


Àgua Retorta


Fenais da Luz


Ponta Delgada