Don't let your dreams be dreams...
Home » Canada

Canada 2014

Canada stond al heel lang hoog bovenaan ons lijstje, maar het was niet helemaal zoals we verwacht hadden. Het land wel maar de groepsreis niet. We hebben gekozen voor de rondreis 'Rocky Roundup'. Uiteraard hebben we heel veel mooie dingen gezien en echt zoveel geweldige excursies gedaan maar het tempo van de reis was veel te hoog. Had het idee dat het af en toe echt van a naar b rijden was. Weinig tijd op echt mooie plekken en te veel tijd op plaatsen waar zo goed als niks te doen was, dat was gewoon heel jammer. Maar we houden het positief! Een aantal hoogtepunten...

Vancouver: Echt geweldig! Wat een heerlijke stad is dat, en dat zeg ik, iemand die helemaal niet van steden hou... Ben blij dat ik wat extra dagen geboekt had voordat de rondreis begon. We hebben er een hoop leuke dingen gedaan, wandeling rond Stanley Park, Lookout Tower (overdag & 's avonds nog een keer met hetzelfde kaartje), Grouse Mountain en de topper voor mij was een vlucht met een watervliegtuig. Echt zo mooi om Vancouver van bovenaf te zien.

Banff: Daar hebben we een helicoptervlucht gedaan, super! En ook de Banff gondola was geweldig, we hadden prachtig weer dus echt een schitterend uitzicht.

Columbia Icefields: Tja, geweldig om daar naartoe te rijden in de Ice Explorer en dan ook echt op de gletsjer te staan. Helaas was het ijs en ijskoud, waaide het erg hard en het sneeuwde dus het was echt even snel foto's maken en weer naar binnen. Maar wat een ervaring...

Maligne Lake: Boottochtje naar Spirit Island was erg mooi, vooral door de laaghangende bewolking. Zo kreeg het iets mysterieus. Jammer dat je maar 10 minuten van boot af mag om foto's te maken.

Inside Passage: Mooie maar hele lange tocht (15 uur)

Victoria: Ook daar weer een vlucht met het watervliegtuig gedaan, schitterend! En uiteraard walvissen gespot...

IMG_3358-VluchtSeaplane-2.jpg

Met het watervliegtuig over Vancouver


IMG_3703-GrooseMountain-1.jpg

Vogelshow op Grouse Mountain


IMG_3958-Kelowna-1.jpg

Kelowna


IMG_4185-LakeLouise-1.jpg

Lake Louise


IMG_4548-BanffThreeSistersPeaksTour-1.jpg

Banff, Three Sisters Peaks Tour met de helicopter


IMG_4709-PeytoLake-1.jpg

Peyto Lake


IMG_4809-ColumbiaIcefields-2.jpg

Columbia Icefields


IMG_5136-MaligneLake-1.jpg

Spirit Island


IMG_5346-FortStJames.jpg

Fort St. James


IMG_5619-PrinceRupert-1.jpg

Prince Rupert


IMG_5890-Victoria.jpg

Victoria


IMG_6085-VictoriaSeaplaneFlight-1.jpg

Vlucht met watervliegtuig over Victoria


IMG_6186-ButchartGardens-3.jpg

Butchart Gardens


20140731_131053-FerryVictoria-Vancouver-1.jpg

Ferry van Victoria naar Vancouver