Don't let your dreams be dreams...
Home » IJsland

IJsland 2011

Het land van 'fire & ice' stond ook al jaren op ons verlanglijstje. De meeste mensen vinden het een kaal & lelijk eiland maar het heeft echt zoveel moois... Prachtige landschappen (tja, inderdaad zonder bomen maar ik miste ze niet), vulkanen, geysers, stinkende pruttelende modderputten, stoomgaten, watervallen, enz enz... Iedere dag is anders!

Hoogtepunten: Landmannalaugar, Snæfellsness, Mývatn, Jökulsárlón, Þingvellir, Geysir, Dettifoss & nog veel meer. Het lavaveld Krafla vond ik echt indrukwekkend. Niet omdat het zo mooi, je ziet alleen een zwarte vlakte met wat rookpuimen hier en daar) maar omdat je ziet wat een vulkaanuitbarsting teweeg brengt.

Wat ik persoonlijk ook wel fijn vond is dat het nog niet overspoeld is door toeristen. Wat is er fijner dan in de natuur te zijn zonder massa's mensen om je heen? Dan kun je tenminste samen lekker rustig genieten van al dat moois!

Nog een reden om naar IJsland te gaan waren de papegaaiduikers oftewel puffins, zulke grappige vogeltjes. Gelukkig hebben we er best veel gezien ;-)

Wij vonden het een heel mooi eiland en gelukkig zijn de meningen daarover verdeeld, daardoor blijft het eiland authentiek! Het zou zonde zijn als overal ineens hotels uit de grond gestampt zouden worden...

Puffins


Blue Lagoon


Kaldidalur Binnenlandroute


Hraunfossar


Borgarfjörður


Snæfellsnes


Snæfellsnes Djúpalónssandur


Þingeyrar


Goðafoss


Krafla


Námafjall


Húsavík


Landmannalaugar


Jökulsárlón


Strokkur

 


De route