Don't let your dreams be dreams...
Home » Noorwegen » Noorwegen Lofoten

Noorwegen 2012 - Lofoten

Een droom die uitkomt...de Lofoten in Noorwegen! Al jaren nummer 1 op ons lijstje en eindelijk is het dan zover, heerlijk om je dromen uit te laten komen!

Ik wordt al blij als ik de Lofoten vanuit het vliegtuig zie...zo mooi. We hebben deze keer een iets andere reis geboekt dan normaal. Een Nederlands stel heeft 2 huizen op de Lofoten, in het ene wonen ze zelf en het andere is verbouwd en daar kunnen ongeveer 10 man in. Er zijn 5 slaapkamers en een woon en eetkamer. Ze verzorgen zelf de wandelingen, boottochtjes, excursies & het eten.

Hoewel alle uitstapjes en het eten geweldig waren doe ik dit dus echt nooit meer. Ik heb een plekje nodig voor mezelf zonder me daarvoor bij anderen te excuseren. Ik ben niet sociaal genoeg om 13 dagen lang van 8 tot 22 een groep mensen om me heen te hebben, daar wordt ik chagrijnig van. Overdag als we op stap zijn vind ik het prima daarna wil ik graag in de anonimiteit van een hotel verdwijnen.

Genoeg negativiteit, er waren ook heel veel mooie momenten. We hebben prachtige wandelingen & boottochten gemaakt. We hebben onze eerste berg beklommen, weliswaar maar 500 meter hoog maar toch... Het was even zweten maar wat een magnifiek uitzicht hadden we daar. We hebben ook nog een dagje fietsen gehuurd, even heerlijk samen op stap. Als je van natuur, rust & wandelen houdt zijn de Lofoten zeker een aanrader. Denk dat we nog wel eens terug gaan maar dan gaan we lekker naar een hotel ;-)

Boottochtje


Even van boord voor een wandeling


Kabelvåg


Svolvær


Wandeling Laukvikøyene


Henningsvær


Goudbekplevier


Uitzicht vanaf Matmora


Wandeling rond Heimervatnet