Don't let your dreams be dreams...
Home » Jersey UK

Jersey UK 2010

Ik had geen zin om ver te vliegen dit jaar dus zat een beetje te zoeken naar Groot Britannië en ineens kwamen de kanaaleilanden voorbij. Dat ziet er eigenlijk best leuk uit dacht ik en het is zo lekker dichtbij... Ik heb gekozen voor Jersey omdat we daar vanaf Rotterdam rechtstreeks naar toe konden vliegen in anderhalf uur. Opstijgen, stukje rechtdoor vliegen en weer dalen, heerlijk! We kregen zelfs nog een broodje, drinken en een snoepje tijdens de korte vlucht, waar krijg je dat tegenwoordig nog?

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik ervan moest verwachten maar het was gewoon een heel fijn eiland. We hadden fietsen gehuurd voor de hele week maar na een ritje naar Durrel hielden we het al snel voor gezien. Te heuvelachtig! Later hebben we nog wel gefietst naar de vuurtoren bij Corbiere, dat was goed te doen.

De derde dag ontdekte we de bus, voor een prikkie heb je een dagkaartje die je op alle routes mag gebruiken. Er zijn verschillende kleuren routes en zo is bijna het hele eiland bereikbaar. Daar kunnen veel eilanden nog een lesje van leren!

De temperatuur was rond de 20 graden, niet echt warm maar wel goed wandelweer. Als het regende stapte we in een willekeurige bus en lieten ons rondrijden tot het weer droog was ;-)

Het verschil van de getijde is mooi om te zien, zodra het eb was was het een drukte van belang aan het strand...iedereen op zoek naar krabbetjes.

Ondanks mijn lichte twijfels een hele goede vakantie gehad. Goed eten, mooie kust, je kunt er prima wandelen dus we komen zeker nog eens terug naar de kanaaleilanden en dan gaan we naar Guernsey!

Beauport Bay


Corbière


Durrell


Mont Orgueil Castle


Onderweg naar Beauport Bay


Rozel


St. Aubin's Harbour


St. Catherine's Bay


St. Helier

Maak een Gratis Website met JouwWeb