Don't let your dreams be dreams...
Home » Portugal » São Miguel » Dag 7: Excursie Nordeste

Dag 7: Excursie Nordeste

Gepubliceerd op 4 augustus 2016 om 16:20

Weer een dagje op stap met José van Amazing Tours. Deze keer het oosten van het eiland. Dit is met de bus echt niet te doen. We zijn maar met z'n tweeën deze tour dus das makkelijk dan hoeven we met niemand rekening te houden!

We treffen het met het weer, boven het westen ligt een dik pak bewolking en in het oosten is het heerlijk plakkerig warm. De luchtvochtigheid schijnt hier altijd minimaal 77% te zijn dus vandaar dat het zweet binnen mum van tijd uit alle poriën tevoorschijn komt.


José verteld ook heel veel. Begrijp niet alles maar het meeste wel. Omdat de eilanden zo geïsoleerd liggen lopen ze met alles een beetje achter. Er is sinds een paar jaar pas een nieuwe weg naar het oosten zodat ook die mensen iets minder geïsoleerd zijn. Normaal deden ze er via de gevaarlijke weg die er lag ongeveer 2 uur over om in Ponta Delgada te komen nu nog maar een uur. 25% van de bevolking is werkloos omdat er op het eiland gewoon geen werk is voor iedereen.


Omdat het toerisme steeds meer aantrekt hebben de mensen iets meer geld en knappen ze vanlieverlee de huizen een beetje op. Wat op zich wel nodig is. Maar alles moet van het vaste land komen dus dat is nogal eens lastig.


Als we aan het eind van de tour afscheid nemen zeg ik tegen José dat ze ervoor moeten zorgen dat het niet TE toeristisch wordt. Ik begrijp dat ze het geld nodig hebben maar het eiland is prachtig zoals het nu is zonder al die massale hotels die de kustlijn verzieken en tal van toeristische attracties. Hij is het met me eens en ik hoop echt dat het niet teveel veranderd... 


Niemand komt naar de Azoren om 1 of 2 weken aan het strand te liggen ze komen voor de natuur! Dat is juist de kracht van de eilanden en persoonlijk vind ik dat je daar niet te veel aan moet veranderen, maar wie ben ik? Ook op de Azoren draait alles om geld en ook daar zal geld het winnen van het verstand oftewel de natuur zal moeten wijken voor het toerisme.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb