Don't let your dreams be dreams...
Home » Griekse Eilanden » Kefalonia » Dag 1: Op naar Kefalonia

Dag 1: Op naar Kefalonia

Gepubliceerd op 28 september 2018 om 21:50

We vertrekken weer lekker op tijd, we worden om half 3 opgehaald. Het is heel rustig op Schiphol dus we zijn zo door de douane heen.

Eenmaal in het vliegtuig krijgen we te horen dat de vooruitzichten voor Kefalonia slecht zijn, er staat heel veel wind. We vliegen wel naar Volos voor de tussenlanding en daar wordt dan bekeken of het verantwoord is om door te vliegen. Geen idee wat voor ellende we tegemoet gaan als ze niet doorvliegen maar zitten ook niet te wachten op een bumpy landing…wordt vervolgd! (Lichtelijk een pijn in mijn buik gevoel) Zal jullie alle mogelijkheden die door ons hoofd gaan besparen :D

Een orkaan vlak voor we op vakantie gaan...dat hadden we nog niet meegemaakt en ook zeker niet verwacht in de Middellandse Zee. Maar zo zie je maar weer, als wij ergens heen gaan kan er van alles gebeuren ;)


Na een uur discussiëren zijn de piloten eruit, ze gaan ‘proberen’ te landen op Kefalonia. Lekker hoopvol ;) De wind is wat afgezwakt maar we moeten wel rekening houden met flink wat turbulentie! Bovendien is een concurrent wel geland dus ze kunnen niet achter blijven ;)

Na een half uur zijn we er en na eerst 2 mislukte pogingen landen we de 3e poging, waarna hij gelijk vol op de rem schiet. Maar moet zeggen dat we genoten hebben van de uitzichten tijdens de pogingen :)


Eenmaal in het hotel krijgen we een bonus, een upgrade van de kamer. We hadden de grand suite maar nu krijgen we de master suite met hot tub en uitzicht op zee. Geweldig mooie kamer!


Daarna een wandelingetje in de omgeving, er staat hier wel erg veel wind trouwens. We gaan naar de overkant via de Drapanos brug. Prachtige uitzichten met hele mooie luchten. Het slechte weer dat op komst is is toch nog ergens goed voor!


Daarna een hapje eten. We zijn net op tijd binnen voor de bui losbarst. Sjaak heeft stifado en ik pastitsio welke we opeten met het prachtige geluid van regendruppels op het dak van plastic :)

De regen is van korte duur dus we kunnen droog weer terug naar het hotel. Mee dat ik dit typ raast de wind langs het hotel. Benieuwd wat het morgen wordt...de voorspellingen schijnen niet al te best te zijn! »

Reactie plaatsen

Reacties

Ma
2 jaar geleden

Nou nou...het heeft wat voeten in aarde gehad he!! Hopelijk krijgen jullie nog genoeg mooi weer...liefs van ons.

Lilian
2 jaar geleden

Nou hè, dat was wel even spannend! Zag ons alweer terug komen met hetzelfde vliegtuig :(

Het weer is vandaag niet best. Het heeft alleen maar geregend. Had ook storm verwacht maar het is nagenoeg windstil. Morgen schijnt het wat beter te worden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb