Don't let your dreams be dreams...
Home » Griekse Eilanden » Kefalonia » Dag 4: Middagje Assos

Dag 4: Middagje Assos

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 20:50

Het is ongelooflijk maar we worden wakker met een zonnetje die de kamer in staat te stralen! Strak blauwe lucht en een lekker temperatuurtje. Wat wil je nog meer? Tja, liever wat wolkjes erbij maar je kan niet alles hebben ;)


We gaan pas laat op pad want de bus naar Assos vertrekt pas om 11:30. Dus uitslapen en op het gemak ontbijten.

Even de lunch bij de supermarkt halen en dan op weg naar het busstation. Het is gruwelijk druk en de hele bus zit vol. Einde van het seizoen dus er rijden al bijna geen bussen meer!

In Divarata moeten we overstappen op een kleiner busje met een zeer vriendelijke chauffeur die ook een paar fotostops inlast. Zoals bij het uitzichtpunt met werkelijk prachtig zicht op supermooie blauwe water van Myrtos Beach. En ja hoor, daar zijn de wolkjes ;)


Vervolgens stopt hij nog op een punt waar we uitzicht hebben op onze eindbestemming Assos.


Eenmaal in Assos gaan we een stukje klimmen (naar het Venetiaanse kasteel) voor het mooiste uitzicht op het dorpje, je moet er wat voor over hebben! Maar uiteindelijk levert het toch wat mooie plaatjes op...

Foto 1 is vanaf beneden gemaakt en foto 2 vanaf een metertje of 130.


Nog even een foto met zicht op het kasteel.


Om half 5 gaat de bus weer terug. We zorgen maar dat we er op tijd zijn want als we deze missen moeten we met taxi terug naar Argostóli en dan wordt het wel een heel erg duur dagje uit! We hebben dezelfde buschauffeur en hij maakt weer 2 fotostops, wat een lieve man :)

We moeten weer overstappen in Divarata waar we een half uur moeten wachten. Vervolgens eerst naar een paar dorpjes aan de oostkust voor we eindelijk richting Argostóli gaan. Hij rijdt echt als een slak en anderhalf uur later zijn we er eindelijk!!!

Gelijk maar wat eten want als we eenmaal in het hotel zijn heb ik geen zin meer om weg te gaan... Als bonus weer een nieuw Grieks woordje geleerd van de kok: parakalo, wat alstublieft betekent.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Andrea
2 jaar geleden

Leuk om te zien. De eerste foto hebben wij ook 😁

Lilian
2 jaar geleden

Dat was ons uitzicht de hele week ;)