Don't let your dreams be dreams...
Home » Griekse Eilanden » Kefalonia » Dag 3: Excursie naar Ithaca

Dag 3: Excursie naar Ithaca

Gepubliceerd op 30 september 2018 om 19:43

Vandaag de enige excursie die we gepland hebben, een dagje naar buureiland Ithaca.  We moeten al om 7:30 paraat staan, dus dit is ook gelijk de enige dag dat we zo vroeg opstaan ;)

We gaan eerst met de bus naar Sami en daarvandaan met de pont naar Ithaca. Het eiland waar Odysseus ooit koning van was.

Het is erg bewolkt en er vallen wat spatjes regen, het zal toch niet he...


De eerste stop is de hoofdstad Vathý. Vanlieverlee wordt het weer gelukkig beter en komt er steeds meer blauw in de lucht. Dat doet de foto's goed!


Hiervandaan gaan we met de boot naar het dorpje Kioni. Normaal is er een half uurtje zwemmen bij inbegrepen maar daar heeft niemand zin in, zo warm is het nou ook weer niet.


De lunchstop is in het ieniemienie dorpje Frikes. Buiten het seizoen wonen hier maar liefst 8 mensen!


Daarna nog een korte stop in Stavros waar we een heerlijk milkshake nemen en dan weer terug naar de pont.

Het diner bestaat uit een mixed grill voor 2 personen maar die eten we met z'n zessen ;) Vier poezen rondom de tafel dus alles gaat op, zonde om weg te gooien :P

De rode kater was echt een schatje. Hij ziet eruit als een vechtersbaas was maar hij was liever dan je in eerste instantie denkt. Hij ging zelfs op z'n achterpoten staan om kopjes te geven. Daarna wel goed mijn handen ontsmet want zo fris was hij niet ;) maar ik kon het niet laten ik vond hem zo aandoenlijk en hij wilde graag een beetje aandacht...en die blik kun je toch niet weerstaan?«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Beppie van der Wiel
2 jaar geleden

Mooie foto's en gelukkig ziet het er beter uit daar 😄

Maak een Gratis Website met JouwWeb