Don't let your dreams be dreams...
Home » Noorwegen » Noorwegen - Stavanger » Wandeling Sandnes naar Dalsnutten +/- 9 km

Wandeling Sandnes naar Dalsnutten +/- 9 km

Gepubliceerd op 5 juni 2018 om 21:06

Pfff, wat een nacht... Als we willen gaan slapen is het nog licht, helaas geen verduisteringsgordijnen hier. Kan dus slecht in slaap komen. Uiteindelijk toch gelukt, tot half 4 ofzo :( en toen was het alweer (of nog steeds) licht. Toch nog wat mini dutjes gedaan totdat ze de supermarkt hier tegenover kwamen bevoorraden. Wat een herrie!

Afijn, we kunnen vroeg op pad :) Om half 8 zitten we aan het ontbijt, wat zoals verwacht gewoon goed is. Daarna wat broodjes halen bij de supermarkt, dagkaartje voor de bus kopen (omgerekend nog geen €10 dus spotgoedkoop) en om 8:05 zijn we op weg naar Sandness.


De route die we zouden gaan lopen had ik zelf uitgestippeld. Soms pakt dat goed uit en soms iets minder. Deze keer dus iets minder. Blij met mijn app die ons geweldig de weg in het bos gewezen heeft anders hadden we er nooit meer uitgekomen :( Tot aan het uitzichtpunt (foto) is het goed te doen en hoewel de paden wel duidelijk zijn moet je echt goed opletten. 

De bedoeling was dat we 3 bergtopjes mee zouden pikken onderweg naar het hoogtepunt: Dalsnuten. Maar aangezien we ons via een pad boordevol rotsblokken en boomwortels naar beneden geworsteld hebben zijn we niet van plan wéér omhoog te gaan!

Andere route dus, wat geen probleem is er zijn er genoeg!!


We lopen op redelijk vlak terrein naar de eindbestemming Dalsnuten. De berg die je op de foto ziet. Het lijkt een eind maar het schijnt maar 2 km te zijn. De klim omhoog is behoorlijk pittig en er moeten regelmatig 'uithijgstops' gemaakt worden.


De beloning is een prachtig uitzicht op Stavanger, Sandnes en nog wat kleine plaatsjes.

Even de lunch naar binnen gooien, zweetsokken wisselen, insmeren en de terugtocht aanvaarden. Naar beneden is altijd een stuk lastiger vind ik. Al met al staan we met een kwartier beneden, dat valt niet tegen!

Stukje lopen naar de bushalte en dan weer op weg naar Stavanger. Trui kopen en even luieren.


Het diner bestaat uit 2x fish & chips met 1 flesje cola, en dat voor omgerekend maar een eurootje of 24. Daarvoor krijgen we dan wel een papieren bord vol met friet, 3 stukjes vis, een beetje sla, maïs & saus. En dit mogen we opeten met plastic bestek. Lachen toch :D Maar eerlijk is eerlijk, het smaakt wel!

  • Even tussendoor trouwens...ik heb me er al een paar keer om verbaasd bij verschillende winkels, maar een zak chips kost hier omgerekend dus zo'n € 5,-

's Avonds nog maar even wat cultureels bezichtigen we hebben de dagkaartjes voor de bus tenslotte niet voor niks. Nou eh, 3 zwaarden in een rots dus. Geen idee waarvoor of waarom. Misschien zelfs ook niks cultureels maar misschien dat ik dat later nog eens op zoek...

  • Toch nog maar opgezocht, ik moet het dan toch weten ;) Ze symboliseren: vrede, vrijheid & eenheid!

Hopelijk vannacht een betere nacht en dan morgen naar de Preikestolen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Beppie van der Wiel
3 jaar geleden

Nou dat was het dagje wel. Je zal wel behoorlijk moe zijn geweest. Wat een uitkomst die gsm he!! Maar blijf voorzichtig he!! Hopelijk heb je vannacht goed geslapen en goed uitgerust om de nieuwe dag te beginnen. Veel plezier..liefs van ons 😘😘😘

Maak een Gratis Website met JouwWeb