Don't let your dreams be dreams...
Home » Noorwegen » Noorwegen - Stavanger » Wandeling Preikestolen +/- 8 km

Wandeling Preikestolen +/- 8 km

Gepubliceerd op 6 juni 2018 om 18:53

Vandaag gaan we 'de' wandeling maken naar Preikestolen. Eerst met de ferry naar de overkant en daarna met de bus naar het beginpunt. De bus rijdt helaas voor ons neus weg zodat we 50 minuten moeten wachten :(


De wandeling begint gelijk al pittig met een flinke klim via een pad met stenen. Hierna komen nog 2 flinke steile stukken waarvan de laatste echt 'killing' is! Alles is wel netjes aangelegen met stenen trappen maar je moet constant opletten waar je je voeten neerzet. Een foutje is zo gemaakt!


Gelukkig zijn er ook makkelijke stukjes bij waar vlonders liggen, maar dit zijn er maar een paar. De rest van de route bestaat uit keien.


Gelukkig wordt ons klim & klauterwerk regelmatig beloond met een mooi stukje natuur. De treden zijn soms echt hoog en dat maakt het nog zwaarder.


We made it!!! Trots op ons!

2 uur ploeteren, bloed, zweet & tranen, allemaal voor dit uitzicht. We zijn helaas niet de enige, LOL. Maar het is prachtig en is klim waard maar helaas moeten we ook weer via deze weg naar beneden. Maar eerst even een hapje eten hoewel we niet echt honger hebben, alleen dorst!


De weg naar beneden loopt bijna nog beroerder dan naar boven. Echt een belasting voor je knieën die met iedere stap een dreun krijgen. We doen er dan ook net zolang over, weer een uur of 2.

Helmaal kapot komen we weer bij opstapplaats aan. Eerst een koude klets drinken! Alles doet zeer. We zijn hier ook te oud voor :D 

Was het de wandeling waard: Ja! Had ik het gedaan als ik geweten hadden dat het zo pittig zou zijn: Dat weet ik niet, waarschijnlijk wel zo eigenwijs ben ik dan ook wel weer :) Zou ik het nog een keer doen: Daar moet ik voorlopig ff echt niet aan denken ;)

Terug in Stavanger gaan we gelijk eten anders hebben we er geen puf meer voor, daarna douchen en liggen...en morgen wreed spierpijn waarschijnlijk :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Beppie van der Wiel
3 jaar geleden

Ja..je moet er wat voor over hebben he 😅 Gelukkig maar dat het de moeite waard was..die heb je toch weer binnen 😎